El periodista Ernesto Ekaizer ha manifestat al programa Versió RAC1, que té la impressió que la decisió del Tribunal d'Schleswig-Holstein sobre el president a l'exili, Carles Puigdemont, és pròxima. La portaveu del Tribunal, la jutge Frauke Holmer, ja va assenyalar la setmana passada a El Nacional, que no preveien cap endarreriment sine die i que no havien demanat més temps a l'Eurojust de La Haia, al contrari del que informaven mitjans espanyols.

Ekaizer ha parlat també amb la jutge-portaveu avui, i ha explicat les seves impressions, que coincideixen amb la notícia d'El Nacional. "La justícia alemanya no ha posposat sine die la decisió sobre l’extradició de Puigdemont. No ha pogut complir el termini, però està treballant perquè es resolgui aviat. Tinc la impressió que la decisió de la justícia alemanya sobre la petició de la Fiscalia serà ràpida. Però jo crec que falta molt perquè es resolgui el cas Puigdemont perquè encara es poden presentar recursos", ha apuntat.

Segons el periodista, la defensa de Puigdemont està molt segura que guanyarà aquesta batalla, i que no extradiran el president a l'exili a Espanya.

Ekaizer ha remarcat el nomenament de Consuelo Castro com a advocada de l'Estat, i ha dit que és "una dona molt poc centralista". "Mariano Rajoy impugnava lleis socials catalanes gairebé de manera automàtica, però ara es poden retirar els recursos presentats pel govern del PP", ha anunciat.