El Tribunal Superior d'Schleswig-Holstein ha tranquil·litzat l'escenari davant el nerviosisme que estava apareixent per la pròxima decisió sobre la petició d'extradició espanyola contra Carles Puigdemont, i diu que no preveu cap endarreriment especial. La portaveu del Tribunal, la jutge Frauke Holmer, ha manifestat a El Nacional, que els jutges alemanys no han informat a l'agència Eurojust de La Haia de cap ajornament de la decisió, i que es manté en els mateixos paràmetres. "No hi ha hagut cap notificació [a l'Eurojust] en aquest sentit. No és cert", ha indicat.

L'Eurojust és l'agència de la Unió Europea encarregada de la cooperació judicial entre els Estats membres, i és on s'hauria de comunicar un ajornament. El darrer comunicat del Tribunal, de l'1 de juny, assenyalava que podria decidir sobre la situació de Puigdemont "a final del mes de juny", però no ho donava per totalment tancat. "Queda per veure si es prendrà una decisió a finals de juny del 2018", indicava literalment amb un redactat obert.

Coincidint amb aquesta situació, el jutge del Tribunal Suprem espanyol Pablo Llarena va comunicar ahir al tribunal alemany que la seva interlocutòria, en la qual dicta el processament del president a l'exili i el de 24 imputats més, ja és ferm. Això significa que, en principi, Llarena no podrà seguir enviant documents a dojo al Tribunal d'Schleswig, que segons l'advocat Gonzalo Boye ha obligat a una feinada perquè els textos tramesos estan escrits en castellà i sense traduir a l'alemany.

El sentit de la decisió dels jutges alemanys, Martin Probst, Matthias Hohmann i Matthias Schiemann, es desconeix i cap mitjà alemany especula sobre això, encara que han existit pressions en forma d'article per part del Frankfurter Allgemeine, a favor de l'extradició de Puigdemont per conveniència política.

En canvi, el diari alemany Telepolis, vinculat a l'esquerra, ha afirmat que Espanya no ha pogut demostrar que es gastessin fons públics en el referèndum, i dona per desestimada l'acusació de rebel·lió, com ja va indicar el tribunal.