El periodista Ernesto Ekaizer ha manifestat al programa Versió RAC1, que ara mateix el major dels Mossos Josep Lluís Trapero és l’objectiu del judici al procés. "El cap de turc és Trapero. El seu cap està penjat al Tribunal Suprem. El problema és que Trapero està indefens perquè la seva advocada no ha pogut respondre a les acusacions que li han fet al Suprem. Ell només hi anirà com a testimoni", ha recordat.

Segons Ekaizer, l’operació de Madrid contra el referèndum de l'1-O va fracassar "i llavors donen la culpa a Trapero". "Per això és el cap de turc", indica. "Si aquí no apareix el cap militar, que és Trapero, com es pot argumentar la rebel·lió?", s'ha preguntat Ekaizer.

Aquests últims dies el coronel Diego Pérez de los Cobos i també José Antonio Nieto, exsecretari d’Estat de Seguretat, han apuntat directament el major dels Mossos. Diuen que la relació amb ell era difícil i que s’havia alineat amb la Generalitat. 

Ekaizer ha remarcat que la manifestació davant la conselleria d'Economia quan es van produir els escorcoll va ser pacífica, tot i les afirmacions de la fiscalia. "La destrucció dels dos cotxes de policia és una excepció. No forma part de cap modus operandi. Va ser una manifestació pacífica de 50.000 persones. No hi ha rebel·lió. S’ha mort", ha assegurat.