"Sempre he manifestat que soc innocent del que pretenien acusar-me i que ho demostraria. He estat jo qui ha recorregut a la justícia. I ningú més". Amb aquestes paraules, l'exdiputat de Junts Eduard Pujol respon a la decisió del seu partit de restituir-li la militància, que li havia estat retirada el passat mes d'octubre arran de dues acusacions d'assetjament.

La decisió de retornar-li la militància ha estat adoptada aquest dilluns per l'executiva de Junts després que les acusacions contra ell no s'han concretat en denúncies davant dels tribunals. De fet, ha estat al contrari.

Dues querelles

A través d'un comunicat de premsa, l'exdiputat explica que davant les dues acusacions d'assetjament que es van llançar contra ell al mes d'octubre i que van provocar la seva expulsió del partit, va ser ell qui va recórrer a la via judicial la primera setmana de desembre: Hi va interposar dues querelles, una per calúmnies i una segona per calúmnies i amenaces, que van ser admeses a tràmit i seguiran la seva tramitació.

L'octubre de l'any passat, quan es van conèixer les acusacions contra ell, Pujol era diputat i portaveu de Junts al Parlament. El partit el va obligar a renunciar a l'escó a la Cambra. El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha admès que la decisió de retornar-li la militància és ara només un primer pas per rescabalar el dany que s'ha produït en la seva imatge pública.

"Restituiré el meu honor"

"Restituiré el meu honor. Vaig respectar la decisió del meu partit, tot i ser profundament injusta. Que ara m'hagin aixecat la suspensió de la militància és un primer pas cap a la meva rehabilitació pública", assegura en el comunicat que ha fet públic aquest matí, a més d'afirmar que estava convençut que aquest moment arribaria perquè "les mentides al final cauen pel seu propi pes".

Pujol considera que amb la decisió de Junts de restituir-lo en la seva militància "s'inicia el camí de la reparació del dany" que se li va infligir. Accepta que és un gest important, però alhora "insuficient", en una societat poc acostumada a la rectificació.

"Me n'alegro per la meva família i pel meu entorn, que sempre m'ha cregut i defensat", assegura. Afegeix que no defallirà amb la voluntat d'arribar "fins al final", tant per ell com per evitar que aquesta mena de situacions, "amb difamació i linxament públic gratuït", no es tornin a produir.

Evitar judicis mediàtics

L'exportaveu de Junts manté que les persones que el van difamar van triar aquest camí expressament, que sabien que la difamació deixa rastre, "aprofitant-se de la gent que les va voler escoltar en un moment en què la defensa dels drets de les dones és més necessària que mai". Assegura que només perseguien esbombar mentides públicament i que no els ha importat "ni la veritat ni la protecció de cap dret ni tampoc el mal que fan".

Pujol conclou assegurant que totes les víctimes el tindran al seu costat a l'hora de combatre qualsevol tipus d'abús, però adverteix que el seu testimoni ha de servir per "fer les coses bé" i "que la lluita contra qualsevol classe d'assetjament, d'agressió o de violència —especialment a la dona- es faci evitant judicis mediàtics precipitats que, sense cap base, lesionen persones i trajectòries vitals".

 

A la imatge principal, Eduard Pujol en una imatge d'arxiu al faristol del Parlament / ACN