Junts per Catalunya ha retornat la militància al qui va ser el seu portaveu al Parlament, Eduard Pujol, després que l'octubre de l'any passat el va apartar de les seves responsabilitats arran de les acusacions d'assetjament sexual contra ell. Així ho ha anunciat el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, que ha assegurat que aquest serà un primer pas en la restitució de "l'honor i la situació" de Pujol, però no l'últim.

"Han passat més de vuit mesos des que el partit va decidir suspendre de militància Eduard Pujol, i avui després de constatar que no hi ha denúncies que s'hagin interposat contra ell, hem cregut que havíem d'iniciar un procés de restitució d'aquesta persona", ha explicat Sànchez, que ha argumentat que no es pot mantenir "indefinidament" la situació de suspensió de la militància.

"No era fals"

Tot i aquesta restitució, Sànchez ha assegurat que la informació que va portar a la suspensió de Pujol "no era falsa, era incompleta, però prou greu per portar a aquesta decisió". El número dos del partit ha argumentat que és complicat trobar el punt adequat per respondre, i ha insistit repetidament que a Junts no li correspon assumir una funció d'investigació, però que alhora havia d'"actuar preventivament".

El secretari general ha afegit a més en la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiva, que Junts s'ha dotat d'un protocol contra l'assetjament. De fet, ha argumentat que han volgut fer coincidir l'anunci de la restitució de Pujol amb l'aprovació d'aquest protocol on es fixa un període de temps que el partit estableix perquè les denúncies d'assetjament es concretin en accions legals.

Acusacions d'assetjament

L'octubre de l'any passat, Junts va fer saber que havia suspès Pujol de militància i l'havia fet renunciar al seu escó al Parlament arran de les acusacions d'assetjament que havia rebut contra ell, provinents de fora de partit. La reacció de Junts va ser fulminant un dilluns després que el cap de setmana el secretari general va rebre la informació sobre les denúncies.

Segons va transcendir, no es tractava d'una sola denúncia sinó de diverses i hi podria haver hagut assetjament a través de missatges. De fet, arran d'aquella situació, la periodista Núria Casas va publicar un article a ElNacional.cat denunciant que havia patit assetjament.

Pujol ho nega

Pujol va negar des del primer moment la veracitat d'aquestes acusacions. Va fer públic un vídeo en què les rebutjava, assegurava que eren falses i advertia que ho podria demostrar. 

Unes setmanes més tard va anunciar que havia denunciat el tema a la justícia.

 

A la imatge principal, Eduard Pujol durant una intervenció a la tribuna del Parlament / Europa Press