El portaveu adjunt de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, assegura que el motiu principal per la desfeta de Susana Díaz a les eleccions andaluses va ser "donar veu a Vox durant la campanya electoral". Per això, ha demanat al PSOE "que no es torni a equivocar" i que "no se'n vagi més a la ultradreta". 

Pujol, a la conferència que JxCat ha ofert aquest matí per valorar l'actualitat política, també ha destacat que "el PSOE ha de reflexionar". "Haver fet un pas pas cap a la dreta ha acabat donant veu a l'ultradreta i els ha perjudicat", ha valorat el portaveu de JxCat. 

155 com a preludi de l'entrada de Vox

Sobre els resultats electorals d'Andalusia, Pujol també demana al PSOE que faci un "ànalisi de la realitat" i que "es posi al costat de la democràcia". També s'ha referit a l'entrada de Vox al parlament andalús per primera vegada a la història amb 12 diputats. Segons el grup parlamentari de JxCat el 155 va ser la primera gran operació d'homologació de la manera de fer de la ultradreta. "Es van imposar posicions de duresa impròpies en un Estat democràtic i el PSOE es va afegir a l'aquelarre", ha sentenciat Pujol. 

En aquest sentit, ha considerat que Espanya obre la porta a 12 diputats d'extrema dreta Parlament d'Andalusia, "mentre nega la veu i drets a diputats del Parlament de Catalunya".

Vaga de fam

El grup parlamentari de JxCat anunciarà d'aquí unes hores els detalls dels dejunis que alguns membres del partit duran a terme de forma encadenada. JxCat ha fet extensiva aquesta acció "a altres agents de la política catalana", segons ha avançat Pujol aquest matí.