El vicesecretari general de Ciutadans, Edmundo Bal, ha proclamat, durant la convenció política que el partit ha celebrat a Madrid, que "no hi haurà fusió amb el Partit Popular (PP)".

Bal ha declarat, en resposta als periodistes: "No hi haurà fusió amb el PP perquè mantindrem amb independència i autonomia aquest projecte liberal". Edmundo ha sigut l'encarregat d'oficialitzar les línies vermelles amb els populars i desmarcar el partit de tots els traspassos que hi ha hagut de Ciutadans al PP

A remolc del PP

També ha remarcat que el PP és "el partit conservador" i que "el liberalisme a Espanya es diu Ciutadans". En aquest sentit, la líder del partit taronja, Inés Arrimadas, ha apuntat que "els liberals no són conservadors". Des de l'opinió de Bal, Ciutadans promou "les reformes que necessita Espanya pel segle XXI" i "pensa en l'economia amb el cap i sent les necessitats amb el cor".

El diputat s'ha mostrat d'acord amb Arrimadas que en els governs de coalició que comparteix Ciutadans amb el PP, no han sabut "fer arribat a la ciutadania el pes que ha tingut Cs". En aquest sentit, Bal ha revelat que s'ha posat en marxa una nova estratègia comunicativa comandada per Daniel Pérez (sotssecretari i exdirectiu d'Atresmedia) per a fer valer les virtuts de Ciutadans en els diferents executius de coalició, on de moment el PP "s'emporta totes les rendes".

Pedro J.Ramírez, el convidat estrella

El conegut periodista, exdirector d'El Mundo i ara director de El Español Pedro J.Ramírez, ha protagonitzat la convenció de Ciutadans. Amb un discurs molt ben preparat ha defensat els ideals que suposa que defensa el partit. A petició d'Arrimadas, J.Ramírez ha encapçalat la convenció amb unes paraules eperançadores cap al partit taronja en caiguda lliure.

J.Ramírez ha dit: "Sé que no passeu pel millor moment, que heu patit cops en les eleccions i decepcions personals, però ara no sou una espècie en extinció". El periodista ha sortit al rescat de Ciutadans amb el seu llarg historial en el món de la política i el periodisme, "La nació política us necessita més que mai", ha assegurat.

pedro j .ramirez convención ciutadans

Un dels moments més sobtats de la seva intervenció ha sigut quan ha comparat l'espai polític que va ocupar Adolfo Suárez i el que suposadament ha d'ocupar Ciutadans: "Adolfo Suárez va governar menys de cinc anys i probablement menys que Pedro Sánchez. Però tot i això, ningú dubta que ha sigut el polític més influent de l'últim mig segle. Va construir el centre".

En canvi no s'ha volgut pronunciar sobre Albert Rivera, que no ha volgut venir a la convenció tot i estar convidat formalment, i ha dit que "no he vingut a parlar del passat, sinó a ajudar-vos perquè mireu endavant".

Imatge principal d'Inés Arrimadas durant la convenció de Ciutadans