El lideratge d'Inés Arrimadas al capdavant de Ciutadans continua en qüestió. I és que el sector crític del partit, organitzat en el corrent intern Renovadores, continua demanant el seu cap. A més, també critiquen la convenció nacional que el partit taronja celebrarà aquest cap de setmana, la qual titllen d'"operació de maquillatge".

I és que en la convenció d'aquest cap de setmana no es podrà tractar res important, com serien canvis dels Estatuts del partit, una revisió de l'estratègia, l'ideari o els pactes amb altres formacions polítiques, tema que, precisament, ha estat un dels principals maldecaps de la formació durant els darrers anys.

Segons els organitzadors, la convenció servirà per al "rellançament del partit, a través del rearmament d'idees i propostes" i "recuperar la il·lusió en el projecte". El mateix Edmundo Bal, número dos del partit, va reivindicar que el "centre liberal progressista" que representa la formació taronja a Espanya sortirà "enfortit i rearmat" de la convenció i que no suposarà ni un acostament ni un allunyament respecte al PP, ja que "Ciutadans té el seu espai propi" en la política espanyola, el del "centre liberal" i és "l'únic" que l'ocupa actualment.

Què cal per fer-la fora?

Segons ha explicat a ElNacional.cat Antonio Espinosa, líder del corrent crític, el que caldria per poder sotmetre al parer dels militants si Arrimadas ha de seguir liderant el partit és una assemblea i no una convenció. "Si hagués una assemblea es podria presentar una candidatura alternativa a la d'Inés", ha aclarit. Tanmateix, el suport dels militants al corrent crític està creixent però encara no és majoritari.

Per a Espinosa i la resta de crítics, el relleu d'Arrimadas és necessari per a la supervivència del partit perquè "cada dia que passa és més un problema que una solució". "L'erosió de la marca Ciutadans va associada a l'erosió de la marca Inés", ha dit Espinosa a Libertad Digital.

"Si volem salvar Ciutadans, l'Inés hauria de ser prou generosa per fer un pas al costat i convocar una assemblea on afiliats tornin a tenir l'última paraula. Si vol continuar, que es legitimi, però creiem que hauria de dimitir i continuar de diputada en el Congrés, perquè en aquests moments ja està perjudicant el partit més del que el beneficia", ha afegit.

Absència de Rivera

La convenció que el partit taronja celebrarà aquest cap de setmana ja ha passat força desapercebuda entre els mitjans. Tanmateix, aquesta discreció encara hagués estat més intensa si no s'hagués conegut que l'expresident de la formació, Albert Rivera, va declinar la invitació a l'acte. I tot després que el mateix líder del PP, Pablo Casado, hagués revelat que veu en ell la figura d'un assessor de confiança. A més, Rivera serà un dels ponents de la Convenció Nacional que celebrarà el PP els pròxims 2 i 3 d'octubre a València.

 

Imatge principal: la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas / Foto: Europa Press