L'editorial del diari britànic The Independent d'aquest dimarts condemna la causa contra els independentistes per ser no només "un ultratge als drets humans", sinó també un "terrible error". En la seva columna d'opinió, el rotatiu reconeix que el moviment independentista "no sempre ha gestionat la seva campanya de la manera més efectiva".

Així, creu que el referèndum de l'1-O no va ser "un bon mandat" i la declaració d'independència "imprudent". Tot i això, critica que la resposta del govern espanyol ha estat "vergonyosa" i que els càrrecs que s'imputen als líders independentistes són "clarament polítics".

"Hauria de remoure la consciència de tots els espanyols i europeus que Carles Puigdemont, president de la suposada república separatista, hagi hagut de marxar del país", afirma l'editorial. La línia editorial de The independent creu que, si els 12 acusats són condemnats, és "quasi segur" que el Tribunal Europeu de Drets Humans reconeixerà "el seu dret a la llibertat d'expressió pacífica".

Crítica a Sánchez

El rotatiu britànic també carrega contra la gestió de l'executiu socialista de la crisi catalana. Per The Independent, el president Pedro Sánchez "hauria d'adonar-se" que el judici de l'1-O "no és la millor manera per derrotar les demandes independentistes".

"Si el primer ministre espanyol no pot veure que el que està fent el seu govern a Catalunya no és correcte, hauria d'adonar-se que és contraproductiu i que corre el risc d'acumular problemes molt més grans per al futur", afirma.