L'associació d'advocats Movimiento 24.2 ha anunciat que es querellarà contra l'advocat de l'Estat que firmi el document de l'Advocacia de l'Estat sobre la situació jurídica d'Oriol Junqueras si aquest en sol·licita la llibertat, tal com avança el digital Confilegal.

El president del Movimiento 24.2 és Nicolás González-Cuéllar, que alhora també és soci únic de l'empresa Ediciones Jurídicas Castillo de Luna SL. Aquesta editorial s'encarrega d'editar, distribuir i vendre llibres especialitzats en ciències jurídiques i socials.

Manuel Marchena figura com a membre del consell editor d'aquesta empresa que es va constituir, principalment, per editar i publicar llibres dels integrants del seu consell editorial; per tant del mateix Marchena. 

Llibre Manuel Marchena

Ara González-Cuellar diu en declaracions a Confilegal: "Si l'escrit diu que s'ha de posar en llibertat Junqueras, qui ho firmi sap que està prevaricant. Que aquesta persona tingui molt clar que, si l'escrit és tan antijurídic, presentarem una querella". 

L'advocat Gonzalo Boye ja s'ha adonat de la relació entre el líder de Movimiento 24.2 i el jutge Marchena: "L'editor de Marchena surt al terreny de joc", ha indicat en una piulada.  

Per la seva banda, l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas també s'ha fet ressò de la notícia subratllant que el president d'aquest moviment és "amic i editor de Marchena".