ERC ja coneix els plantejaments de l'Advocacia de l'Estat sobre la situació d'Oriol Junqueras i li semblen acceptables, segons ha informat la Cadena SER. D'aquesta manera, la formació independentista estaria disposada al fet que els seus 13 diputats s'abstinguessin i permetessin la investidura del president espanyol en funcions, Pedro Sánchez.

Segons l'emissora, l'acord entre el PSOE i ERC és imminent i, per tant, seria possible fixar la sessió d'investidura entre el 2 i el 5 de gener, tal com vol el govern espanyol.

Precisament, l'associació que representa els Advocats de l'Estat ha rebutjat avui en un comunicat el que considera "ingerències" o "pressions" en la feina dels membres d'aquest organisme que depèn del Ministeri de Justícia.

L'Advocacia encara no ha fet públic l'informe, i té de termini fins dijous de 2 de gener per fer-ho, encara que es preveu que ho faci aquest dilluns.

Durant les negociacions, ERC va reclamar el PSOE "un gest" de l'Advocacia de l'Estat a favor de l'alliberament de Junqueras, per investir Sánchez.