El president de la Generalitat, Quim Torra, ha llançat una oferta de diàleg al secretari d'Organització de Podemos, Pablo Echenique, després que aquest últim hagi qualificat les publicacions de Torra [els seus tuits i articles que van aixecar polseguera] com a "racistes".

El president ha ofert dialogar amb la formació morada perquè des del seu punt de vista el que uneix a l'independentisme i a Podemos és la voluntat de crear una República.

Torra ha fet aquesta petició formal després de demanar a Echenique que li doni l'oportunitat per poder presentar-se. "M'agradaria tenir l'ocasió d'explicar-li qui sóc, què penso, perquè crec que Catalunya és, per sort, un país d'acollida i, com diu Cuixart, de lluites compartides", li ha exposat Torra.

Torra ha respost d'aquesta manera a Pablo Echenique, que va dir en un altre comentari que els escrits de Torra "són clarament racistes". 

En el missatge, Echenique s'adreçava al diputat republicà Gabriel Rufián i li retreia: "Que l'hàgiu investit sabent-ho i jutjant-ho com un mal menor des de la vostra òptica és legítim en democràcia".