El diari italià Corriere della Sera ha entrevistat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, per la Covid, i li ha fet una dura pregunta, també adreçada al president espanyol, Pedro Sánchez. "¿No li fa vergonya admetre que vostè s'està treballant el seu electorat, i que Sánchez també?", formula el rotatiu arran de l'enfrontament institucional entre la regió de Madrid i el govern espanyol en plena pandèmia de coronavirus, incomprensible a escala internacional.

Ayuso evita respondre a la pregunta, i es posa a parlar de retre comptes amb els votants. "Per descomptat que responc davant de qui em vota. Però si un bar tanca, el bàrman queda arruïnat, tant si vota la dreta com l'esquerra. I aquesta pandèmia seguirà durant...quant temps? Dos anys? És una qüestió de política com sobreviure al tancament i també al virus", ha afegit.

Corriere della Sera

"La presidenta de la regió de Madrid: tancament per zones o és la ruïna", titula el Corriere della Sera

La presidenta de la comunitat afirma en l'entrevista que les dades de Madrid estan millorant, però no seria pel confinament perquè encara no han passat 14 dies, sinó per la seva gestió anterior. No aborda la polèmica sobre si el que han fet és reduir el nombre de proves de PCR, com afirma el ministeri de Sanitat.

A la pregunta de si "existeix el mètode Madrid" contra la Covid, Ayuso no dubta a donar-ho per fet i aquesta és la seva explicació. "Mesurem el virus a les aigües residuals. Hem vist que per sobre d'un cert llindar, en 48 hores esclatarà un brot. Van poder atacar-lo de forma preventiva".