Un assessor de la conselleria d'Educació de Madrid, José María Lorenzo, ha volgut felicitar l'aniversari de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, i no se li ha ocorregut res més que presentar-la com la catalana Agustina Saragossa i Domènech, coneguda com a Agustina d'Aragó, lluitant contra els francesos al segle XIX, i envoltada de cadàvers de soldats. Ayuso apareix en el muntatge al costat d'una bandera de la comunitat de Madrid, que no és medieval ni del segle XIX sinó del 1983.

"Per molts anys presidenta Isabel Díaz Ayuso!", ha indicat i hi ha afegit també una bandera espanyola. Ayuso ha fet 42 anys.

La pintura que han adaptat per a Ayuso és en realitat la d'un famós quadre del pintor català hiperrealista Augusto Ferrer Dalmau

Agustina d'Aragó AugustoFerrerDalmau instagram

Ayuso ha fet un m'agrada a la seva conversió en Agustina Saragossa i Domènech, que s'especula si era nascuda a Barcelona o Reus o Fulleda (les Garrigues), si bé va viure després a Saragossa.

La comparació hiperbòlica ha provocat un incendi a la xarxa. I aquestes són algunes de les reaccions:

El darrer quadre és La llibertat guiant el poble del pintor francès Eugène Delacroix, i que va inspirar a Victor Hugo la novel·la Els miserables.