El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha carregat amb duresa contra el president espanyol, Pedro Sánchez, per les paraules que ha pronunciat en suport de la policia marroquina, en plena tragèdia a Melilla on han mort 37 migrants. "El problema dels enganys de Pedro Sánchez no és que ell no tingui valors ni ideologia sinó que encara trobi crèduls entre els il·lustres enganyats. El gir cap a l’esquerra del president del govern espanyol s’assembla molt al gir cap a la dreta del president del govern espanyol", ha afirmat. Puigdemont ha adjuntat un vídeo que s'ha fet viral, on s'il·lustren les paraules del líder del PSOE amb imatges de la massacre d'ahir a la frontera.

Sánchez s'ha espolsat avui les culpes per la tragèdia humana a la frontera espanyola de Melilla amb el Marroc, on han mort almenys 37 migrants a mans de la gendarmeria marroquina. Sánchez no ha fet cap mena d'autocrítica sobre l'actuació policial, sinó tot el contrari, ha avalat les forces de seguretat de Rabat i ha assenyalat a les "màfies que trafiquen amb éssers humans" com a únics "responsables" de la matança de migrants subsaharians i sudanesos. En una roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que s'ha celebrat aquest dissabte, ha lloat que els cossos policials de Rabat s'han "obstinat a fons per tractat d'evitar l'assalt violent" a la ciutat autònoma espanyola. En canvi, el president espanyol no ha dit cap paraula sobre els migrants morts per intentar saltar la tanca que separa l'enclavament espanyol del Marroc

"Ahir, primer em vaig solidaritzar i vaig reivindicar l'extraordinari treball que estan fent les forces i cossos de l'Estat al nostre país", ha declarat. A més, ha volgut definir l'intent de traspassar les fronteres per part dels migrants com un "assalt violent i organitzat per les màfies que trafiquen amb éssers humans". Sota el seu parer, aquest succés és "un atac a la integritat territorial del país de forma violenta" i, per tant, l'actuació policial ha estat "extraordinària". En aquest sentit, ha explicat que la gendarmeria marroquina "ha treballat coordinadament amb les forces i cossos de l'Estat espanyol per repel·lir l'assalt violent". 

El director de l'oficina de Puigdemont, Josep-Lluís Alay, ha demanat que Sánchez sigui jutjat per un tribunal internacional, al costat del "sàtrapa del Marroc".