L'alcalde d'Errenteria, Julen Mendoza, d'EH Bildu, ha convidat el líder de Ciutadans, Albert Rivera, a visitar de nou la localitat, encara que "fora de períodes electorals i sense actes de campanya", per conèixer "la realitat" d'un municipi del qual creu que s'ha ofert una imatge "tergiversada" després del boicot al míting d'Albert Rivera.

"Si vol construir un futur sobre el respecte i la llibertat, l'esperem a Errenteria", diu Mendoza en una "Carta oberta a Albert Rivera" que publica aquest dijous El Diario Vasco, en la qual parla del "difícil i complicat camí" emprès en el poble per construir "la pau i la convivència" amb la participació de "la totalitat" dels partits representats en l'Ajuntament.

El regidor assenyala que el dirigent del partit taronja "no va preguntar, no va voler saber, no es va preocupar si l'acte que se celebrava dificultaria el camí ja molt difícil de la reconstrucció social".

"Simplement va venir i va voler donar una lliçó a un municipi que va passar de ser el símbol de la violència a ser el símbol de la convivència i la pau fa ja uns anys", agrega Mendoza, que ha seguit "amb gran atenció" les paraules que va pronunciar Rivera en aquest acte, en el qual els membres de Ciutadans van ser insultats i van haver d'abandonar el poble protegits per l'Ertzaintza.

L'alcalde de la coalició independentista creu que Rivera "no es va adonar" que Errenteria "ja està en procés de construcció de la seva pròpia llibertat", que és "un procés col·lectiu compartit, que no és fàcil però que està donant els seus fruits".

Destaca que "ja fa uns quants anys" que la localitat "només mira al passat per ajudar a tancar ferides que ajudin al seu torn a construir el futur", i adverteix que, "per molt que encara sigui fràgil", no permetran "fer perillar" tot allò construït.

"Aquesta era la meva preocupació per diumenge passat, que tot el que s'ha construït no perillés. I vam fer un especial esforç perquè això no passés. I ara tornem a estar amb el nom del nostre municipi en tots els mitjans de comunicació, amb una imatge tergiversada, i amb el risc de fer-nos retrocedir a temps passats", recalca.

Mendoza agrega que no volen tornar al passat "perquè ha estat massa dur", però que no tornaran a ell "perquè la determinació del municipi ja no té tornada enrere".

Rivera va presentar aquest dimecres una denúncia davant de la fiscalia perquè investigui el que va passar a Errenteria diumenge passat, en la qual acusa l'esquerra abertzale d'estar darrere de l'assetjament patit per militants i simpatitzants del seu partit.