La CUP celebrarà aquest diumenge un Consell Polític extraordinari per fixar el sentit del vot dels seus quatre diputats a la investidura de Quim Torra, un cop les territorials del Baix Llobregat, el Barcelonès i Tarragona han forçat la reunió i han demanat que es replantegi la decisió d'abstenir-se que permetria investir el diputat de JxCat com a president de la Generalitat en segona volta. Si tres territorials ho demanen, el consell polític s'ha de convocar, tal i com han recordat Lluc Salellas, Eulàlia Reguant i Mireia Boya.

En cas que la CUP decideixi finalment votar no, també en segona votació, Torra no obtindria prou vots per ser investit. JxCat i ERC sumarien 66 vots, mentre que CsPPCPSC, comuns i la CUP n'obtindrien 69. El consell polític i la reunió del Grup d'Acció Parlamentària encara no tenen data fixada però la data que més força pren per ara és celebrar-lo el diumenge, segons han apuntat fonts dels cupaires citades per l'ACN. En tot cas, la decisió s'ha de prendre abans de la segona votació, que tindrà lloc dilluns.

Fins ara els cupaires s'havien mantingut en l'abstenció per a tots els candidats que no fossin Carles Puigdemont i mentre no se'ls posés sobre la taula un programa de govern "rupturista i republicà".