La sagnia que està vivint aquesta setmana Ciutadans no s’atura. Enmig del terratrèmol que ha suposat la convocatòria d’eleccions a la Comunitat de Madrid i el fracàs anunciat de la moció de censura a Múrcia, el futur de la formació liderada per Inés Arrimadas és cada dia que passa una mica més fosc.

Després de diverses desercions cap al PP o la retirada política i de l’anunci, ahir al migdia, de la deserció del diputat al Congrés Pablo Cambronero, que va anunciar que abandona el grup parlamentari per passar al Grup Mixt com a diputat no adscrit, al vespre es va saber que el terrabastall es traslladava al Senat, on dos senadors de Cs també anunciaven la intenció de passar al Grup Mixt, en una decisió que deixa als d’Arrimadas sense grup propi a la Cambra Alta.

Argüeso, purgat

El primer a marxar va ser el senador Emilio Argüeso Torres, que va anunciar que deixava Ciutadans per passar al Grup Mixt després que el partit li obrís un procediment d’expulsió per haver realitzat recentment i en “canals de comunicació institucionals” de la Cambra Alta “manifestacions públiques amb voluntat d’infligir un dany rellevant als interessos i a la imatge tant del partit com del conjunt dels afiliats”.

captura tuit emilio argueso

“Han estat dies durs. Tant de treball realitzat per acabar abraçats a aquells que havíem de combatre des de les idees”, va assenyalar Argüeso en un missatge a Twitter, on va defensar que el seu escó no serviria “per aplaudir el sanchisme”.

Argüeso, que és senador per designació autonòmica al País Valencià, va carregar contra el "canvi ideològic” de Ciutadans i el seu apropament al govern espanyol i ha anunciat la seva intenció de plegar del partit i seguir treballant “per la Comunitat Valenciana i per Espanya” des del Grup Mixt.

Goñi també plega

També ahir, la senadora de Cs per Navarra, Ruth Goñi, va anunciar que plegava del partit per passar al Grup Mixt amb la intenció de seguir defensant "les idees" per la qual "els van votar els navarresos" al any 2019.

captura tuit ruth goñi

"Gràcies a Ciutadans per l'oportunitat de defensar durant aquests anys un projecte polític meravellós", ha agraït la que va ser també la secretària d'Organització de la formació a Navarra. En un missatge en xarxes socials, Goñi ha explicat que "Ciutadans ha canviat d'ideologia". "Causo baixa en el partit".

Cs es queda sense grup propi

La marxa dels dos senadors té un problema afegit. Segons indica ‘El Mundo’, aquesta crisi deixa a Cs sense grup propi, cosa que implicarà no només pèrdua de representativitat, sinó que també deixaran de percebre 15.200 euros mensuals com a assignació fixa destinada als grups parlamentaris. Un nou cop als d’Arrimadas, cada dia més petits i amb menys recursos.

 

Imatge principal: La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, dimecres al Congrés dels Diputats / Efe