La crisi política que viu Ciutadans sembla no tenir aturador. Després de patir diverses desercions cap al PP o cap a la retirada política en les diverses comunitats autònomes on s'està produïnt el terratrèmol polític iniciat pel PSOE, el problema ha arribat al Congrés dels Diputats.

Un dels pocs diputats que aquesta formació va aconseguir retenir en la repetició electoral del 10-N, Pablo Cambronero, ha anunciat que abandona el grup parlamentari i passa al Grup Mixt com a diputat no adscrit.

"És la decisió més difícil que he pres. He demanat d'integrar-me al Grup Mixt del Congrés per defensar el programa electoral que vaig firmar. No m'integro a cap grup polític, faré el que vaig prometre fer. Gràcies a Ciutadans per haver-me'n donat tant aquest temps", ha escrit en una piulada.

tuit cambronero

En una nota adjunta més extensa, Cambronero, diputat per Sevilla i expolicia nacional, ha explicat que va ser escollit pels afiliats d'un partit que "va prometre als ciutadans que mai pactaria amb el Sánchez soci de Podemos, ERC i Bildu per aconseguir el seu suport".

"Jo no he canviat, el meu partit, sí"

"No puc pertànyer a un partit, millor dit, posar-me a les ordres d'una direcció de partit que en plena pandèmia dedica el seu temps a realitzar aquestes estratègies o pactes que no comparteixo. No puc justificar ni defensar una cosa en la qual no crec. Si veig corrupció, la denuncio i m'aparto", ha dit en referència a la moció que el partit taronja ha impulsat a Múrcia amb el PSOE per fer caure el govern que la mateixa formació d'Inés Arrimadas compartia amb el PP.

El ja exdiputat de Ciutadans reconeix que el seu pas per la policia l'impedeix acceptar "aquest gir a l'esquerra" del partit i pactar "amb qui té un acord amb Bildu i tot l'independentisme, i aquest és el PSOE de Sánchez".

Per tot això, Cambronero ha defensat que continuarà treballant "sota els ferms principis que va consagrar el programa electoral que vaig defensar de cara als ciutadans". "Res ha canviat, les meves conviccions són les mateixes i els votants de Ciutadans de Sevilla veuran que el meu compromís amb la província i amb les causes que em van portar a la política continuen sent les mateixes, i inclús més fortes. Jo no he canviat, el meu partit, sí", ha conclòs.