Convocada una manifestació transversal contra Vox a Barcelona. Serà el proper dissabte 23, als Jardinets de Gràcia i sota el lema "Stop Vox". La manifestació baixarà pel passeig de Gràcia fins a la confluència amb la Gran Via, on es faran els parlaments i hi haurà una actuació musical.

Unes 200 entitats, entre les quals destaquen Òmnium i l'ANC, s'han afegit a la protesta, convocades per Unitat contra el feixisme i el racisme. 

A la roda de premsa de convocatòria d'aquest dilluns, també hi ha hagut representació política, com el diputat Joan Tardà o membres de la CUP.

En roda de premsa aquest dilluns, el membre d'Unitat contra el feixisme i el racisme David Karvala ha explicat que es tracta d'una protesta mundial que es reprodueix a diverses ciutats d'Espanya i diferents països, i que han decidit centrar la manifestació en Vox perquè "a l'Estat espanyol l'extrema dreta ara mateix té nom i cognoms, no és una cosa abstracta".

Karvala ha vinculat l'auge de Vox a un increment d'agressions racistes, homòfobes i masclistes: "El pinxo feixista del poble abans era un boig aïllat i ara té un partit amb el 10% del vot i això li dona arguments per cometre agressions". També ha assenyalat que les protestes que es reproduiran a diverses ciutats del món serviran per condemnar la recent matança que ha tingut lloc a Christchurch contra la comunitat musulmana.

Contramanifestació a l'acte de Vox el dia 30

Per altra banda, l'organització juvenil de l'esquerra independentista Arran ha convocat una contramanifestació el 30 de març, dia que Vox té previst manifestar-se a Barcelona. El lema de la mobilització és "No passaran". 

La convocatòria emplaça la ciutadania a participar en la manifestació per plantar cara al feixisme de manera "conjunta i organitzada".