La decisió del president Pere Aragonès d'ascendir Laura Vilagrà —fins ara consellera de Presidència— a vicepresidenta del Govern i situar Sergi Sabrià com a viceconseller ha generat una sèrie de dubtes a la CUP, que es pregunta per quin motiu Aragonès vol esgotar la legislatura i al costat de qui ho vol fer. "El president ha anunciat una sèrie de moviments i modificacions de càrrecs per afrontar el final de la legislatura, ratificant aquesta voluntat d'acabar-la i nosaltres ens preguntem: per fer què? Què vol fer el que queda de legislatura i al costat de qui?", s'ha qüestionat la diputada de la CUP Laia Estrada des del faristol del Parlament. La cupaire ha lamentat que el Govern d'Aragonès es torni a situar al costat de Salvador Illla, quan el líder del PSC ha "negat de forma desacomplexada" l'emergència climàtica i defensi projectes com la Copa Amèrica, el Hard Rock o l'ampliació de l'aeroport. "Pretenen imposar restriccions a la pagesia o a la població mentre eixuguen el riu Ebre per poder culminar aquest model de país que només beneficia els rics?", s'ha preguntat. 

Estrada ha estat molt crítica amb el nou acostament entre ERC i el PSC pels pressupostos, als quals ha sumat els comuns: "Estem davant l'enèsim canvi de cromos per garantir poltrones. Pensem que ERC hauria d'abandonar la idea de canviar cadires per pressupostos perquè el PSC és avui ja un partit del negacionisme climàtic". Segons Estrada, el president Aragonès, com a cap d'un govern que ell mateix ha descrit com a independentista i d'esquerres, "té el deure de buscar una alternativa en favor de la gent d'aquest país, que permeti desplegar polítiques d'esquerres", assenyalant, per exemple, la desprivatització de serveis públics o apostant per projectes com l'energètica catalana, tot reclamant al seu torn a Salvador Illa que "deixi de mentir a la població" amb la idea de desenvolupament sostenible. 

Aragonès, candidat a l'ombra del PSC

Estrada ha insistit en el fet que l'executiu ha d'explicar el perquè dels canvis de Govern, que Aragonès ha anunciat quan falta poc més d'un any per a les eleccions al Parlament si aquestes no s'avancen. "Si es tracta de continuar fent les mateixes polítiques que hem vist fins ara, haurem malbaratat aquesta legislatura", ha lamentat la cupaire. Estrada, però, ha anat més enllà i ha denunciat que Aragonès està aplanant el camí del PSC per aconseguir el Govern de la Generalitat, ja que durant aquests últims tres anys no ha fet altra cosa que aplicar el seu programa: "Si seguim així, en les pròximes eleccions tindrem dos candidats del PSC, l'oficial i el que estarà a l'ombra", ha lamentat. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!