El president de Drets, Sergi Blázquez, ha explicat aquest dilluns que l'associació de juristes vol que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) obri un expedient disciplinari al magistrat que va autoritzar que es difongués a la premsa "l'amenaça" del Tribunal Suprem (TS) a les juntes de tractament sobre el confinament dels presos polítics pel coronavirus.

En declaracions a l'ACN, Blázquez ha assegurat que si es confirma que un dels jutges del Suprem va autoritzar la comunicació a la premsa això podria ser una "falta molt greu" que comportés la separació del cos del CGPJ o la suspensió de funcions. Per això, Drets ha reclamat que s'aclareixi qui va autoritzar la comunicació i que, si és un dels magistrats, se li pugui aplicar una "pena".

Blázquez ha considerat que el reglament del CGPJ preveu sancionar que un jutge, aprofitant la seva condició, "amenaci" o provi de "condicionar" la decisió d'un funcionari públic.

Drets ha constatat que amb la comunicació als periodistes a través d'un missatge de WhatsApp on el Suprem avisava les presons que deixar passar el confinament a casa als líders independentistes podia ser prevaricació pretenia "condicionar" la decisió del jutge de vigilància penitenciària i els treballadors dels centres penitenciaris i "amenaçar-los directament". 

Drets ha presentat aquest dilluns un text al CGPJ on lamenta que s'hagi realitzat l'"amenaça directa" cap els funcionaris en un escrit amb voluntat "coercitiva" per "modificar la voluntat dels professionals". L'associació de juristes també ha preguntat al CGPJ sobre la metodologia en la redacció i l'enviament de notes de premsa i continguts als periodistes.