El col·lectiu de juristes Drets ha contestat aquest dissabte al Consell General del Poder Judicial, després de retreure al president del Parlament, Roger Torrent, que afirmar l'existència de presos polítics és una desqualificació "molt greu" de la funció judicial espanyola. En un comunicat, Drets ha defensat el discurs de Torrent en l'acte de divendres en el Col·legi d'Advocats de Barcelona, ja que considera que "en el legítim exercici de la llibertat d'expressió, parlar de presos polítics és encertat i descriu correctament la realitat".

Drets ha afirmat que les situacions de presó provisional dels polítics sobiranistes "estan tan feblement fonamentades que no permeten ni sol·licitar una euroordre ni demanar una extradició". També ha recordat al CGPJ que "no hi ha llibertat ni democràcia si es fonamenten resolucions judicials en relats fàctics parcials i interpretacions esbiaixades de la llei", i que sotmetre a crítica les decisions judicials forma part de la llibertat d'expressió.

L'associació ha recriminat al CGPJ que "no hagi sentit la necessitat de defensar la independència judicial, la separació de poders i l'Estat de Dret quan des del govern espanyol s'han reconegut trucades als magistrats del Tribunal Constitucional abans de decisions d'especial transcendència". Per això, consideren que el comunicat del CGPJ pot interpretar-se "com un intent de coaccionar l'exercici dels drets fonamentals" i li ha reclamat prudència en les seves manifestacions.