El diputat finlandès Mikko Kärnä ha remarcat en un tuit la dramàtica diferència entre Bèlgica i Espanya, després que la Justícia belga ha desestimat l'euroordre sobre el president Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín, però l'espanyola no fa el mateix amb el vicepresident Oriol Junqueras.

"Una altra victòria per a la democràcia! Bèlgica ha suspès les ordres de detenció europees emeses contra el president Carles Puigdemont i Toni Comín, perquè tenen immunitat com a membres del Parlament europeu. Tot i això, el Tribunal Suprem espanyol es nega a alliberar Oriol Junqueras, que té la mateixa immunitat. Alliberin Junqueras ara!", ha apuntat.

El jutge d’instrucció belga ha decidit deixar en suspens el procés d’extradició del president Carles Puigdemont i del conseller Toni Comín perquè tenen immunitat en haver estat escollits membres del Parlament Europeu a les darreres eleccions, tal com va dictaminar el TJUE.

El jutge d’instrucció ha decidit suspendre el procediment. Era el tercer intent de la justícia espanyola, que de moment queda aturat fins que, arribat el cas, sigui el mateix Parlament Europeu qui els retiri la immunitat.