El jutjat d'instrucció número 2 de Tarragona ha citat a declarar aquest divendres set persones més de les 39 que s'investiga per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit durant la vaga general del 8-N al Camp de Tarragona. Dels citats, només dos han comparegut davant del jutge.

Els acusats han rebut el suport de desenes de persones, convocades pel CDR, que s'han mobilitzat davant dels jutjats tarragonins. Aquesta és la quarta tongada de declaracions per aquesta causa, encara pendents d'una cinquena dilluns i d'altres per citacions que no s'han completat. 

Segons han explicat els mateixos citats, no van ser identificades a través del DNI o una matrícula de cotxe, sinó "visualment per un agent de la policia espanyola". "Si ens van identificar amb noms i cognoms només veient-nos entenem que hi ha uns fitxers polítics que són il·legals", han afirmat. Per aquest motiu, els citats han decidit no comparèixer com "una mostra de rebuig" i per demostrar que "la repressió no ens fa por, sinó que ens fa continuar tenint les conviccions".

A més, els acusats han assenyalat que consideren que aquestes citacions suposen una "manca de qualitat democràtica", ja que  "la legislació espanyola representa que garanteix els drets fonamentals d'expressió i associació política, i creiem que el motiu no són els suposats delictes de seguretat viària sinó la nostra adscripció política", han explicat. Per això, demanaran l'arxivament de la causa quan acabin les declaracions.