La dona de l'activista Jordi Cuixart, la periodista Txell Bonet, afirma que el govern espanyol menteix quan assegura que tots els líders independentistes estaven advertits de les conseqüències judicials derivades del cas català. Així ho ha explicat la mateixa Bonet en un missatge a Twitter en el qual ha carregat contra el ministre portaveu, Íñigo Méndez de Vigo, per les seves paraules durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

En la compareixença de Méndez de Vigo aquest matí, el portaveu del govern espanyol ha assegurat sense cap titubeig que els presos polítics ja sabien el que els podria passar si seguien per la via unilateral. "No es poden presentar com a víctimes d'una situació que ja coneixien perquè estaven advertits", ha exposat el ministre Méndez de Vigo, amb referència a les advertències del TC enviades a Govern i Parlament pel procés.

Davant d'aquesta afirmació, la dona de Cuixart ha recordat a De Vigo que si bé els membres de l'executiu català i de la Taula del Parlament van ser advertits de les conseqüències judicials, no va passar el mateix amb el líder d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

"No va rebre mai un requeriment judicial que li alertés que cometia cap delicte", ha assenyalat Bonet, que ha exposat la seva sorpresa una vegada més sobre la judicialització del procés. En aquest sentit, Bonet afirma que no hi ha indici de dubte sobre la "vulneració de drets" que pateixen els presos i exiliats polítics.

D'aquesta manera, la dona de Cuixart contestava a una altra afirmació de Méndez de Vigo després del Consell de Ministres, en la qual ha assenyalat, amb la retòrica habitual de Moncloa, que "la justícia a Espanya és igual per a tothom" perquè "ningú no es pot situar per sobre de la llei". Tot en una compareixença en la qual el ministre portaveu ha expressat el beneplàcit del Govern davant de la detenció de Puigdemont al nord d'Alemanya, a més d'assenyalar que es pot parlar de delictes de rebel·lió equiparables entre Espanya i Alemanya.