"Estem vivint les hores més fosques del nostre país". Així s'ha expressat el líder dels comuns, Xavier Domènech, que ha demanat una "resposta àmpliament democràtica, unitària i transversal" per fer front als nous empresonaments. En roda de premsa des del Parlament, Domènech ha qualificat la decisió del jutge Pablo Llarena de "desproporciona i intolerable" i ha reclamat "fer fora l'autoritarisme que estem vivint". 

Els comuns, que aquest matí han fet una declaració conjunta amb els grups independentistes contra la judicialització, participaran a la manifestació que tindrà lloc aquest divendres a les vuit davant la delegació del govern espanyol. A partir dels propers dies tenen pensat participar en més accions conjuntes per denunciar l'empresonaments dels líders del procés

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha acordat presó incondicional per al candidat a la Presidència del Govern, Jordi Turull; l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell; i els exconsellers Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa, a petició de la Fiscalia i de l'acusació popular de Vox.

Preguntat per si creu que el ple convocat per aquest dissabte al matí s'ha de mantenir davant l'absència de Turull, Domènech ha considerat que "no es donen les condicions perquè es pugui celebrar", tot i això, ha dit que respectaran la decisió de Torrent.