El líder dels 'comuns', Xavier Domènech, ha reivindicat avui que en el ple de "desbloqueig" de la setmana que ve hagi un debat "de país" per superar l'aplicació del 155 de la Constitució, i no de partits o de persones per a així poder desencallar la investidura i iniciar la legislatura. El president del Parlament, Roger Torrent, ha convocat per a dijous que ve 1 de març un ple en el qual es debatrà la proposta de Junts per Catalunya sobre la figura del president en l'exili de la Generalitat, Carles Puigdemont, així com les iniciatives que han presentat Ciutadans, el PSC i Catalunya en Comú-Podem per desencallar la investidura.

En declaracions als mitjans, Domènech ha reclamat que el ple de l'1 de març tingui un caràcter "positiu" i no generi "més crispació", ja que es tracta d'acabar amb l'aplicació del 155 i poder iniciar la legislatura. En aquest sentit, ha instat a Junts per Catalunya i a ERC, encara que sense citar-los explícitament, a que hagi una debat de "país", i no de partits o de persones, per debatre amb "llum i transparència" sobre les diferents estratègies per recuperar l'autogovern català.

Preguntat per la plantada d'ahir de la cúpula judicial a Torrent per parlar en el seu discurs de "presos polítics", el líder dels 'comuns' a la cambra catalana ha opinat que "tothom té dret a la protesta", però creu que el president del Parlament català mereix un "respecte", a més de poder expressar "el que consideri oportú". "Les formes podrien haver estat més respectuoses", perquè Torrent és la primera figura institucional que ha estat elegida a Catalunya després de les eleccions del 21 de desembre, ha recalcat. Xavier Domènech, a més, ha subratllat que donada la situació que viu Catalunya, "algunes actituds no ajuden a normalitzar la situació".