El ple del Parlament es reunirà dijous vinent al matí. Ho farà per debatre sobre la restitució de l'autogrovern i les institucions catalanes, després de l'aplicació del 155, -on es reconeixerà que Puigdemont té la majoria de la cambra-, i per abordar tant sobre la investidura com sobre el bloqueig dels terminis.

La celebració del ple s'ha acordat per part de la Junta de Portaveus aquest divendres al matí, després que Ciutadans registrés una petició de ple i altres grups hagin registrat propostes de resolució. El president de la cambra, Roger Torrent, ha anunciat la data a la tarda.

En l'ordre del dia, hi ha la proposta de JxCat que defensa que Puigdemont té la majoria de la cambra, una dels comuns sobre el restabliment de l'autogovern, una de Ciutadans sobre "el desbloqueig de la situació de crisi institucional i política", i una del PSC "per l'acord i el canvi".

La petició de ple havia estat registrada per Ciutadans, que té els diputats necessaris —una cinquena part de l’hemicicle— per forçar la celebració d’una sessió plenària. A aquesta petició s’hi van sumar altres grups, que van presentar les seves pròpies propostes de resolució al voltant del bloqueig de la investidura i de les institucions d’autogovern, i que han estat incloses a l'ordre del dia.

Els comuns van registrar fa dues setmanes una proposta de resolució que reivindicava la sobirania del Parlament, el rebuig frontal a l’aplicació de l’article 155 i una defensa del model d’educació pública catalana. Per la seva part, el PSC va registrar aquest dijous una resolució que, de facto, faria córrer els terminis, perquè faria que el Parlament considerés obert el període de dos mesos fins a la convocatòria automàtica d’eleccions.

Tots els grups han registrat propostes de resolució, com JxCat, Cs, el PSC i els comuns, o han manifestat la seva intenció de registrar-ne, com el PP. Durant el ple, cada grup tindrà un total de 15 minuts per posicionar-se sobre totes les propostes. Abans de ser sotmeses a votació, es podran presentar esmenes.