Els comuns no donaran suport la investidura de Jordi Sànchez “ni per activa ni per passiva”. Així ho ha assegurat el líder de Catalunya en Comú Podem, Xavier Domènech, després de reunir-se aquest dilluns amb Roger Torrent. Al president del Parlament li ha traslladat que el número dos de JxCat no era el seu candidat i que “no constituirà una investidura efectiva”. És per això que no podran comptar amb el seu suport a un acord del qual cada cop se senten "més allunyats".

“Jo desitjava que fos l’última ronda de consultes que havíem de viure, però em temo que no ho serà”, ha lamentat Xavier Domènech en sortir de la trobada. No ho serà, ha argumentat, perquè la proposta de Sànchez, més enllà que hi tingui dret, “no constituirà una investidura efectiva ni un Govern efectiu”. En aquest sentit, ha instat la majoria independentista a “posar les cartes sobre la taula” i parlar dels candidats reals i efectius.

Per als comuns és “difícil d’entendre” la candidatura de l’expresident de l’ANC, perquè “un dels grans arguments” de Puigdemont per marxar a Brussel·les és que “no es podia permetre que la presidència de la Generalitat estigués a la presó”.                         

“No hi ha una proposta que ens interpel·li”, ha afirmat Domènech, que ha aclarit que ERC tampoc no s’ha ofert a presentar un candidat alternatiu a JxCat. “Els hem preguntat si presentarien un candidat, i ens han dit que no”, ha explicat el líder dels comuns.

També s’ha referit a l’article de Joan Tardà. “No és la primera vegada que ho fa”, ha sostingut Domènech, que ha recollit la mà estesa. No obstant això, ha assenyalat “certa contradicció” entre aquesta aliança d’esquerres i els “aliats per conformar Govern a Catalunya”, en referència a Junts per Catalunya.