El candidat de Catalunya En Comú Podem a les eleccions catalanes, Xavier Domènech, ha obert aquest dilluns la seva campanya demanant el vot perquè els comuns són la clau per "recosir" Catalunya.

"Tenim la clau per desbloquejar la situació, la clau que pot obrir un nou temps de solucions, la clau que pot tornar a posar a la gent al centre, recosir Catalunya", ha dit a la Farga de l'Hospitalet de Llobregat acompanyat per unes 250 persones.

El discurs de Domènech ha estat ple d'iniciatives per recuperar els drets socials, la salut, l'educació pública i els drets laborals, i ha advertit: "Tenim pressa, no podem esperar". El candidat dels comuns ha criticat Inés Arrimadas (Cs) i Marta Rovira (ERC), després del debat televisat el diumenge entre la 'número dos' d'ERC i la cap de llista de Ciutadans, que van contestar malament sobre les dades de Catalunya, com les de l'atur. "No podem esperar més a uns governants que no coneguin aquestes xifres" ha instat.

Domènech també ha tingut paraules per als independentistes i ha assegurat que ja no escolten "cants de sirena que prometen una eterna arribada a Ítaca ni en fulls de ruta que més aviat semblen laberints amb les portes tancades", i ha assegurat que Ítaca són els que saben construir a partir d'anhels plurals, quan construeixen sense esperar al fet que uns altres ho facin per ells.