“Per què vau demanar que es condecoressin els policies que van actuar amb molta violència contra els ciutadans que només volien votar el dia 1 d’octubre?”. Això és el que ha preguntat la secretaria general d’ERC, Marta Rovira, a la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, en un cara a cara celebrat aquest diumenge a la nit al programa Salvados de La Sexta.

Prèviament, Inés Arrimadas havia reiterat que un cop es va assabentar de les càrregues de l’1-O es va sentir “sorpresa” i el primer que va pensar va ser que es tractava d’un fracàs de gestió per part del govern espanyol, unes declaracions que han deixat de pedra a la dirigent d’ERC que li ha qüestionat les condecoracions que ha demanat la formació taronja.

Per la seva banda, Arrimadas s’ha intentat defensar dient que el seu partit només vol reconèixer que els agents de policia “no han de ser expulsats dels seus gimnasos, bars, restaurants i hotels”.

Durant la conversa, el periodista Jordi Évole ha provat de confrontar-les preguntant a Rovira si considera que la seva oponent sigui “feixista”, la d’ERC ha explicat que només creu que Arrimadas ha assistit a algunes manifestacions a Barcelona on sí que hi ha hagut mostres clares de grups d’ultra dreta.

La mateixa formula s'ha repetit a la inversa preguntant a la líder de Ciutadans si considera una “colpista” a Rovira, Arrimadas no s’ha mullat i ha indicat que “jo no he dit que els seus siguin colpistes, el que dic és que han fet un cop contra la democràcia”. 

Arrimadas: "No podeu presumir tant de l'escola catalana"

Un altre tema de conversa entre les dues polítiques ha estat l'escola catalana, una escola de la qual Arrimadas considera que "no es pot presumir tant" perquè assegura que es fa servir com a instrument polític. La líder de Ciutadans a Catalunya ha subratllat que "a les escoles catalanes s'adoctrina, potser no a totes, però els llibres de text enganyen".

Per la seva banda, Marta Rovira li ha demanat que s'excusi pels discursos que Cs ha fet al Congrés contra l'escola catalana.

Eleccions 21-D

Finalment, Arrimadas ha deixat clar que un cop passades les eleccions ells volen acabar amb el procés perquè "els únics que necessiten el procés per sobreviure són els partits independentistes". Per la seva banda, Rovira ha explicat que a partir del 22 de desembre la seva prioritat serà restituir les institucions democràtiques i posar-les al servei dels ciutadans.