"No s'ha acabat res". Aquest ha estat el missatge de Dolors Bassa, exconsellera de Treball, en sortir del centre penitenciari del Puig de les Basses (Figueres) a les 12.17 hores després de passar tres anys i quatre mesos empresonada. "Els nostres ideals són els mateixos. Drets, llibertats i dret d'autodeterminació per al nostre poble", ha destacat en el seu discurs davant les persones que l'han rebut en sortir de presó.

 

Bassa ha considerat que els presos estan immersos "en una carrera d'obstacles, perquè aquest és un primer pas, el dels indults, que obre la porta a fer coses en política i a no judicialitzar". La que va ser consellera de Treball ha recordat els represaliats i les causes judicials encara obertes relacionades amb el procés sobiranista, que ha titllat d'ignomínia. També ha tingut paraules pels que són a l'exili i ha reclamat que es retirin les euroordres contra ells.

Dolors Bassa salida prisión indulto junio 2021 Efe

Bassa abandona la presó / Efe

Bassa també ha agraït a totes les persones que l'han rebut en sortir de presó i que també han estat al seu costat durant el seu empresonament. La consellera ha acabat la seva intervenció amb versos del poema Ara mateix de Miquel Martí i Pol: "Som on som, perquè tot està per fer i tot és possible". És precisament el mateix poema utilitzat per Pedro Sánchez a l'acte que va protagonitzar al Liceu aquest dilluns i on va anunciar l'indult dels presos, tot i que no va fer esment precisament a aquests versos.

Dolors Bassa salida prisión indulto junio 2021 Efe

Dolors Bassa ha estat rebuda per les conselleres Vilagrà, Ciuró i Jordà / Efe

Rebuda a l'exterior

A l’exterior del centre penitenciari l’esperaven a Dolors Bassa més d’un centenar de persones amb rams, pancartes i fotografies. La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, la d'Acció Climàtica, Teresa Jordà i la de Justícia, Lourdes Ciuró, han acompanyat Dolors Bassa a la sortida del centre penitenciari juntament amb la seva germana i diputada al Congrés per ERC, Montse Bassa, i el seu fill. També hi eren presents l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el secretari general de l'UGT, Camil Ros.

Dolors Bassa ha sortit de la presó després que hi arribés, sobre dos quarts d'onze del matí la comunicació de la interlocutòria del Tribunal Suprem en què es feien efectius els indults aprovats pel Consell de Ministres.

 

Imatge principal, Dolors Bassa surt de la presó de Puig de les Basses / Efe