Els centres penitenciaris de Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada), Puig de les Basses (Figueres) i Dones de Barcelona (Wad-Ras) han rebut a dos quarts d’onze la comunicació de la interlocutòria del Tribunal Suprem en què es fan efectius els indults aprovats pel Consell de Ministres i que suposen l’excarceració dels 9 presos i preses polítics.

La recepció d’aquesta interlocutòria és un altre pas previ a la sortida en llibertat dels presos després de la publicació al BOE d’aquest matí, de manera que ara només tenen pendent fer els darrers tràmits per poder sortir en llibertat definitiva cap al migdia.

Rebuda a l’exterior

Quan surtin els presos està previst que siguin objecte d’una rebuda per part de polítics independentistes a les portes dels centres penitenciaris. Per part d’ERC es preveu que els rebi una delegació encapçalada pel president de la Generalitat i coordinador nacional del partit, Pere Aragonès, que serà a Lledoners; i la secretària general adjunta, Marta Vilalta, que serà a la presó de Wad-Ras. A Puig de les Basses hi haurà, entre d’altres, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà; i la d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.

 

Pel que fa a Junts per Catalunya, a Lledoners els acompanyaran la consellera de Drets Socials, Violant Cervera; el conseller de Salut, Josep Maria Argimon; el vicepresident de Junts per Catalunya i portaveu adjunt al Parlament, Josep Rius; el president del grup parlamentari, Albert Batet; i el secretari d'organització del partit, David Saldoni. També els acompanyaran una àmplia representació de diputats al Parlament.

A Wad-Ras, el conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró; la consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina; la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró; acompanyats de la presidenta del Parlament, Laura Borràs; la portaveu de Junts per Catalunya al Parlament, Mònica Sales. També els acompanyaran diversos diputats de Junts per Catalunya al Parlament.

Finalment, a Puig de les Basses, la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, juntament amb els diputats Marta Madrenas, Francesc Ten, Salvador Vergés, Jordi Munell i Maria Antònia Batlle.

 

Imatge principal: Expectació per la sortida dels presos a Lledoners / Laia Hinojosa