La consellera Dolors Bassa, actualment empresonada a Puig de les Basses, ha reclamat més acció al Govern perquè “el Parlament no ha aprovat cap llei”. Entrevistada al programa ‘No ho se’ de Rac 1, ha afegit que espera “que ara aprovin de cop totes les lleis suspeses pel Constitucional”.

Bassa, que ahir, en un avançament de l’entrevista, ja va demanar no deixar caure Pedro Sánchez, ha esclarit que respecte a l’acció del Govern Torra “a vegades estic contenta amb el Govern actual, però a vegades no, hem de procurar governar, i és difícil”.

Així mateix ha assenyalat que el Consell per la República no el veia “gens clar”. “Si és una eina per internacionalitzar el procés, em sembla molt bé, però si s’utilitza per interferir en la feina del Govern de la Generalitat, no em sembla bé”.

La llengua de la defensa, per decidir

A les portes del judici per l’1-O, Bassa enllesteix la seva defensa en un ordinador de la presó i encara està acabant de decidir en quina llengua s’expressarà i a qui decidirà contestar. “Si volem explicar-nos fora de Catalunya i desmuntar les acusacions, és millor que parli en castellà”, ha afirmat, per afegir que “ara mateix soc partidària de defensar-me en castellà i de no contestar les preguntes de Vox”.