La consellera de Benestar, Dolors Bassa, actualment a la presó de Puig de les Basses, demana als partits independentistes que no deixin caure el govern de Pedro Sánchez amb l'argument que l'alternativa és "molt pitjor" amb PP, Cs i l'extrema dreta. Així ho ha dit en una entrevista que aquest dimarts al vespre emetrà el programa No ho sé de Rac1. Així mateix també insta el govern espanyol a fer un gest per poder aprovar els pressupostos. 

"Ara per ara un ‘no’ rotund als pressupostos tampoc el diria, però aprovar-los tampoc. No podem deixar caure el govern de Pedro Sánchez. L’alternativa a tombar aquest govern és molt pitjor amb el PP, Ciutadans i l’extrema dreta. Si volen aprovar-los que facin un gest, el que sigui però que el facin", ha afirmat.

Bassa avança la data del 6 de febrer

A l’entrevista, Bassa diu que té clar que el trasllat a Madrid es farà d’un dia per l’altre. I avança una data: el 6 de febrer. Diu que té constància que aquest dia ja hi ha testimonis de l’acusació citats a declarar aquest dia. Per tant, el judici començarà abans d’aquesta data. De moment els presos tenen fins al dia 14 de gener per presentar tots els escrits de defensa.

Així mateix, ha demanat que les mobilitzacions que es puguin fer durant el judici no eclipsin les declaracions dels presos, perquè considera que el focus d’atenció ha de ser precisament la defensa dels presos polítics i per això ha instat el Govern i les entitats perquè prenguin la iniciativa de les mobilitzacions i que estiguin pensades al detall, tenint sempre en compte que el protagonisme del judici l’han de tenir els presos.

“Durant el judici hi haurà moltes mobilitzacions, però espero i desitjo que siguin coordinades”, ha afirmat Bassa, que ha afegit que no li agradaria que “les concentracions tapessin o taquessin tot el que es digui al judici”.

“El protagonisme ha de ser nostre”, ha afirmat Bassa, perquè “el judici tindrà molt d'impacte i vindran observadors internacionals, és una finestra que tindrem, perquè fins ara hem sentit les acusacions d’una banda i nosaltres encara no hem pogut explicar la nostra versió”. A més, Bassa ha assegurat que del judici no preveu res més que l’absolució.