El president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat aquest matí la consellera Dolors Bassa a la presó de Puig de les Basses. 

"Pensar en nosaltres vol dir que celebreu bé les festes en família", li ha dit Bassa al president. "Estic serena i amb energia per afrontar el judici", ha exposat.

"Guardeu-vos totes les forces per a l'any que ve", ha demanat. I ha desitjat "molt bon Nadal".

El president va visitar diumenge l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell a la presó de Mas Enric (Tarragonès). 

Aragonès: “Esperem que sigui l’últim Nadal amb presos"

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, s’han reunit aquest dilluns amb l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell al centre penitenciari de Mas d’Enric. Durant una trobada d’un parell d’hores, Forcadell els ha transmès que “té ganes d’afrontar el judici i que es produeixi com més aviat millor per defensar-se”, segons ha explicat Aragonès.

El vicepresident ha dit que espera que aquest sigui “l’últim Nadal amb presos polítics i exiliats”, però admès que ho veu “difícil” perquè “des de l’Estat hi ha una clara voluntat de persistir en la repressió”. Aquest dilluns a la tarda Aragonès visitarà l’exconsellera Dolors Bassa a Puig de les Basses i el dia de Nadal anirà a Lledoners.

Sobre l’expresidenta de la cambra catalana empresonada a Mas d’Enric, al Catllar, Aragonès n’ha destacat que és “una dona forta i valenta” i que els ha demanat que transmetin “un missatge d’esperança i de seguir endavant amb els objectius polítics”. 

Tal com ja va expressar al president Torra diumenge, Carme Forcadell també ha insistit que el 21-D “ho vam fer bé com a país, amb mobilitzacions pacífiques i que no vam deixar que el relat fals de violència que alguns volien imposar es convertís en realitat”. 

Aragonès ha explicat que amb aquestes visites volen traslladar a les preses i als presos “l’escalf de moltes persones” i abraçar-los en uns dies que no podran passar amb les seves famílies.