Nous documents confirmen la implicació de l'excomissari Manuel Villarejo amb l'Operació Catalunya. Villarejo tenia al seu domicili i en oficines dels seus negocis privats informes sobre Artur Mas, el finançament d'Unió Democràtica i l'excònsol honorari de Letònia a Barcelona i president de la Plataforma Pro Seleccions Catalanes, Xavier Vinyals. 

Així consta en un document sumarial avançat per La Vanguardia, que demostraria la implicació de Villarejo en l'anomenada 'Operació Catalunya', organitzada pel llavors ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz. El document sobre Artur Mas trobat a les oficines de Villarejo explicava, segons el Sumari, que part de les donacions per empresaris a CiU acabaven a les butxaques dels seus dirigents, entre ells els presidents Jordi Pujol i Artur Mas.

A Vinyals, el 2016, el llavors ministre d'Afers exteriors José Manuel García-Margallo li va retirar l'acreditació que li permetia actuar com a cònsol honorari de Letònia a Barcelona, després que pengés una estelada independentista en la façana del Consolat. Entre els documents trobats a les oficines de Villarejo, també hi havia informació sobre el referèndum de l'1-O
 

Villarejo era aleshores comissari en actiu de la Direcció Adjunta Operativa (DAO). Ara està empresonat per liderar presumptament una organització criminal dedicada a blanquejar, extorsionar i coaccionar. L'objectiu de la ‘Operació Catalunya’, liderada pel Ministeri de l'Interior amb Jorge Fernández Díaz com a responsable, era treure draps bruts d'aquests partits per aconseguir informació sensible i compromesa. Així volien aconseguir proves sobre casos de corrupció, que poguessin afectar a líders catalans a favor de la independència.