El doctor en Dret Penal Marc Molins ha avisat aquest diumenge al matí que la sentència del judici del procés podria conèixer-se molt abans del previst. La idea general fins ara era que la sentència del Suprem se sabria a la tardor, durant els mesos de setembre o octubre. Ara però, veus com la d'aquest advocat penalista, que ha seguit de molt a prop tot el judici, alerten que la data podria avançar-se a aquest mateix mes de juliol.

Durant la tertúlia del Suplement de Catalunya Ràdio, de la que forma part, Molins ha apuntat que podria repetir-se la mecànica de la sentència de la Manada: anticipar la decisió de la sentència als acusats i a les parts aquest mateix mes de juliol i, a principis de la tardor, publicar el text complet.

Així doncs, al juliol es podria saber de quins delictes se'ls acusa i quants anys de condemna representen i a la tardor conèixer quina és l'argumentació dels jutges.

Segons Molins, aquesta opció "no és habitual, és una excepció" i "no té previsió legal". En el cas de la Manada es va fer per risc de fuga o de filtracions, però l'advocat admet que no entendria perquè actuar així en el cas dels líders independentistes.

Un dels factors determinants que influirà en quin tipus de procediment se segueix és la formació o no de govern a la Moncloa. "Si no hi ha govern i en un escenari d'interinitat, un input tan potent com aquest [la sentència] podria distorsionar", ha afegit.

Escolta l'audio a partir del minut 12:10 del clip: