L'ex-primer ministre francès i candidat a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, té una doble vara de mesurar en relació al que és o no és llibertat d'expressió. Després de la seva sortida de to al Premi Nadal, aquest dilluns ha recordat l'aniversari de la matança a la redacció de la revista satírica francesa Charlie Hebdo on van morir nou persones.

Valls ha sentenciat que davant "el terrorisme islàmic i l'odi" no s'ha d'abaixar la guàrdia i defensar "sempre" la llibertat d'expressió. El candidat a l'alcaldia de Barcelona també ha assegurat que mai oblidarà els rostres, els noms de les víctimes.

Per altra part, aquesta aferrissada defensa de la llibertat d'expressió de Valls xoca amb el seu crit durant el discurs del guanyador del Premi Nadal, Martí Artigau, quan va recordar l'existència de presos polítics a Catalunya. En mig del parlament d'Artigau, quan aquest va assegurar que "la realitat no la podem reescriure i d'aquí a molts anys ens farà vergonya tot plegat", en referència als presos, Valls va cridar "això ja ho veurem!", criticant l'opinió de l'escriptor premiat.

Aquest mateix dia, Valls va reconèixer haver sentit "tristesa, ràbia i vergonya" per l'opinió Artigau, fet que incorre contra la llibertat d'expressió del guardonat, quan amb el cas de Charlie Hebdo ha defensat tot el contrari.