Dies després que de l'incident amb una bandera d'Espanya en una aula de batxillerat del col·legi La Salle de Palma, aquesta polèmica continua planant sobre la capital mallorquina per les reaccions dels polítics de l'illa: per un costat, Vox ha donat suport als alumnes que havien desobeït la mestra de català exhibint banderes espanyoles a l'aula quan s'havia pactat que només hi podien ser els dies que jugués la selecció al mundial de Qatar, mentre que el govern balear s'ha situat al costat de la professora, portant les amenaces de mort que ha rebut davant la fiscalia. En aquest context, les mostres de suport a aquesta dona, que només estava complint el que havia acordat el claustre del centre, que també ha sortit a defensar-la, mentre que els alumnes d'aquesta escola consideren que la decisió d'expulsar els seus companys va ser exagerada i han decidit mostrar el seu rebuig assistint amb samarretes de l'equip de Luis Enrique a classe aquest dilluns, cosa que La Salle no havia prohibit, a diferència de les banderes.

Amb el focus posat damunt d'aquesta escola, especialment després dels intolerables atacs que ha viscut aquesta professora per part de no només persones anònimes o familiars dels alumnes expulsats, sinó també des de partits com Vox que han fet que el cas s'hagi tornat mediàtic a tota Espanya a través de fake news difoses per mitjans també ultres, els companys han explicat a les càmeres de televisió que ahir dilluns feien guàrdia davant el centre que consideraven que la reacció de la mestra havia estat exagerada i fora de lloc. També n'hi ha que han optat per l'insult i han demanat que se'n vagi d'Espanya si tan poc li agrada el seu país, en referència al conflicte amb la bandera. Amb tot, també n'hi ha que l'han volguda defensar davant les amenaces, tot i que no estan d'acord amb la seva decisió d'expulsar els alumnes, seguint sempre la normativa del centre. 

Notícies que posen més llenya al foc

Des dels mitjans de comunicació ultres, que no han tingut cap problema en compartir el nom sencer i fotos de la professora amenaçada, continuen posant més llenya al foc, intentant que aquesta polèmica s'allargui. L'última notícia que han publicat fa referència a la ideologia política de la mallorquina, de qui en diuen que és independentista, contant el testimoni d'alumnes seus que asseguren que sempre els obligava a parlar en català, cosa que té sentit si és té en compte que impartia, precisament, l'assignatura de català, i que si en lloc de la bandera espanyola els seus companys haguessin mostrat una estelada, no haurien tingut repercussions. Aquesta notícia no ha provocat altra cosa que més insults i amenaces a la professora a través de les xarxes, que se sumen a les que ja ha hagut de suportar durant tot el cap de setmana. 

Mentrestant, aquesta dona sap que compta amb el suport del govern de les Illes Balears, especialment de la seva presidenta Francina Armengol que li va enviar un missatge d'ànims a través de Twitter però també ha anat més enllà i ha presentat una denuncia davant la Fiscalia per les agressions verbals que ha rebut. En la mateixa línia s'han expressat la resta de membres del govern de les Illes i fins i tot Inés Arrimadas, ha lamentat la situació, tot i que sempre denunciant que una bandera d'Espanya no pot provocar tot això. A més, desenes d'antics alumnes de la Salle han volgut destacar la gran feina com a docent d'aquesta dona, que a banda d'insults també ha rebut molt suport a través de plataformes com Twitter.