El cas de la professora del col·legi de la Salle, a Palma, que ha estat amenaçada per la ultradreta per una polèmica arran de la presència de banderes d'Espanya a aquest institut, també té repercussions polítiques. Per un costat, les amenaces que ha rebut aquesta professora de català que provenen des del sector d'extrema dreta, compten amb el suport de Vox, que no només no les ha condemnat, sinó que ha intentat treure suc de la seva situació, amb una obertura d'expedients per a tots els professors i la compareixença del conseller balear d'Educació, Martí March. Per altra banda, però, mentre des del PP s'han limitat a fer una bateria de preguntes al Parlament per intentar, segons ell, treure'n el net de tot plegat, Francina Armengol, presidenta de les Illes Balears, li ha volgut traslladar tot el seu suport a través de les xarxes. 

tuit francina armengol
Tuit de Francina Armengol

"Els centres són els que marquen les regles de convivència a les aules i els nostres docents han de ser respectats, i la seva tasca, protegida. I el que és intolerable és que se'ls ataqui i amenaci. Tot el nostre suport a la professora de La Salle de Palma assetjada per la ultradreta", ha escrit en una piulada. Tant convençuda està la socialista de les seves idees que fins i tot ha fixat aquest missatge al seu perfil, i, per tant, és el primer que apareix al mur de la presidenta balear. Entre les respostes a Armengol hi ha qui li demana que vagi més enllà de les paraules i que el govern de les Illes ofereixi a aquesta professora suport legal o denunciar davant les autoritats les seves amenaces. Però també hi ha qui demana a la presidenta que dimiteixi i també li recorden el cas de les menors tutelades que van ser abusades sexualment a les Balears. 

La polèmica piulada esborrada del PP 

En canvi, pel que fa a la líder balear del Partit Popular, Marga Prohens, no s'ha fet gairebé ressò d'aquesta polèmica generada per l'expulsió d'una trentena d'alumnes de la Salle de Palma, segons la ultradreta per haver penjat una bandera d'Espanya a la classe en el marc del Mundial de Qatar, i segons la institució per haver desobeït a la professora de català, que després ha estat amenaçada de mort. En aquest sentit, Prohens no ha escrit cap piulada al respecte, però si que s'ha fet ressò dels partits jugats per la selecció espanyola al campionat del món. Amb tot, ha fet retuit a un missatge del partit en què s'informa que el PP presentarà una bateria de preguntes a la conselleria per esclarir aquests fets, sense donar suport a la professora. "No podem entendre que una cosa tan normal en el context d'un Mundial, com penjar una bandera per donar suport a la Selecció, hagi derivat en tot això". Qui sí que ha patinat ha estat Noves Generacions, amb un tuit que deia que en lloc d'expulsar a alumnes, s'hauria d'expulsar a la professora d'Espanya. Aquest missatge ja ha estat esborrat de les xarxes socials, després de rebre desenes de comentaris negatius.