La polèmica generada al col·legi de la Salle a Palma (Mallorca) per l'expulsió d'un grup d'estudiants de primer de batxillerat per, segons la ultradreta i els seus mitjans de comunicació, haver tret una bandera d'Espanya a classe continua. En realitat, aquesta expulsió es va deure, segons el mateix centre, que els alumnes van desobeir a una professora de català del centre, ja que van treure aquestes banderes quan l'escola no ho havia permès: "Per una iniciativa per part dels alumnes per decorar l'aula en suport a la selecció espanyola masculina (...), els alumnes (...), han desoït les indicacions d'una professora que estava complint amb les normes de convivència del centre i seguia les ordres de l'equip directiu", explicaven des de la directiva.

Sigui com sigui, alguns dels pares han assegurat que aquesta expulsió no estava justificada i que es devia només a les inclinacions polítiques de la professora, a qui han amenaçat a les xarxes socials i han arribat a publicar imatges de la seva vida privada amb la seva família, inclosa la seva filla menor d'edat. Així, és evident que aquesta situació, en la que han titllat a la professora de "nazi" o "escòria totalitària", ha estat generada per la ultradreta. Una de les persones encarregades de difondre la informació falsa ha estat el líder balear de Vox, Jorge Campos, que no ha parat de compartir piulades a les xarxes sobre aquest tema, demanant expedients per tots els professors del centre i expressant el seu suport als alumnes "víctimes del separatisme". Així i tot, des de la direcció del partit a Madrid consideren que el culpable és Pedro Sánchez i el govern espanyol. 

"Expulsen nens per mostrar la nostra bandera" 

Com pot ser que aquesta polèmica a una escola de Palma sigui provocada pel president del govern espanyol? Doncs segons una de les portaveus el partit, Inés Cañizares, ha assegurat que la culpa és seva per haver "donat ales al separatisme", fet que ha acabat degenerant en amenaces de mort a una professora de català que havia fet complir les normes del centre pel qual treballa, que ha sortit a defensar-la. Anant més enllà, Cañizares ha barrejat totes les polèmiques sobre l'escola catalana amb una nova mentida (que els joves van ser expulsats per mostrar la bandera espanyola a classe): "Els nens han estat espiats a les escoles per veure si parlaven en castellà i ara a més se'ls expulsa per mostrar la nostra bandera", ha dit la portaveu de Vox, denunciant una realitat que no existeix. 

Mentre el socialisme balear dona suport a la professora amenaçada per aquesta situació, el PP ha registrat una bateria de preguntes parlamentàries per intentar esclarir els fets, tot i que les Noves Generacions han penjat una piulada que ja han hagut d'esborrar. Aquesta anava en la línia de Vox i demanava que s'expulsés d'Espanya a la professora, com els alumnes ho havien estat de l'institut. També ha volgut comentar la polèmica Inés Arrimadas. La líder de Ciutadans, ha criticat que mostrar la  bandera espanyola en una aula de l'Estat no pot ser un problema, però alhora ha lamentat l'assetjament a la docent: "Mai es pot assenyalar, com sembla que està passant, a aquesta professora". Ara bé, també ha aprofitat per posar-se a ella mateixa al focus, tot recordant que sap perfectament el que és que t'assenyalin, en referència a l'independentisme.