El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat aquest matí que “no existeix cap clàusula” en el seu acord amb el PSOE on indiqués que Pedro Sánchez hagi "d'encapçalar el nou govern". Així ho ha afirmat a Antena 3, insinuant que si el president en funcions, Mariano Rajoy, deixés el càrrec, i es posés "un altre" líder al capdavant del Partit Popular (PP), “tot canvia”. Segons el taronja, "si parlem de cadires això no es pot resoldre", per bé que Rajoy no és "idoni" per a encapçalar una etapa "reformista". És a dir, Rivera no descarta la gran coalició, fins i tot, liderada pel PP.

Aquestes paraules no han estat ben rebudes des de les files de Ferraz (seu del PSOE). El portaveu del PSOE al Senat, Óscar López, ha respost que “l’acord inclou Sánchez com a candidat". "És cert que ara no n'hi ha un proposat pel Rei, però és veritat que el pacte és amb ell”, ha indicat López des d'Onda Cero. Segons el portaveu socialista, el document segellat amb els taronges té tres parts: El candidat, que és compartit per 131 diputats, els socis, i el text del document i que conté 200 mesures, de l'anomenat " pacte de El Abrazo.

Preguntat per les paraules d'Albert Rivera, durant la seva assitència al Campus Google, el president en funcionsMariano Rajoy ha explicat que "ell sabrà per què" ho diu. Segons Rajoy, "li ho haurà d'explicar a qui ho vulgui sentir". Alhora, el líder del PP l'acusa de "justificar" així que Ciutadans s'hagi apropat al PSOE. "I com ho justifico? doncs dient que no m'agrada Rajoy", creu el popular. Tanmateix, ell "no entrarà en polèmica" sobre les demandes de Rivera a què Rajoy deixi el partit, "ni demanaré que Rivera marxi a cap lloc", ha dit.

Sobre la polèmica, el portaveu dels taronges al Congrés, Juan Carlos Girauta, ha afirmat que "en aquest moment no hi ha candidat constitucional”, de manera que “recau sobre les nostres espatlles i sobre tots els qui estem aquí” de treballar per assolir una majoria. Alhora, el portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, reitera que el candidat és Sánchez. Ara bé, si Rivera fos el candidat del Rei, l'acord entre ells dos "també es mantindria", segons Hernando.