La directora de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), Annabel Marcos, destituïda en virtut de l'article 155 per haver transportat urnes de l'1-O, ha trencat avui el seu silenci. Denuncia que es va assabentar de la destitució per la premsa i que el Ministeri d'Interior només l'ha justificada després, per "falta de confiança" arran de la informació publicada a El Español. Marcos ha negat la notícia però s'ha reservat donar explicacions perquè està "convençuda" que se li obrirà un procediment judicial per aquests fets i serà en instàncies judicials on es vol defensar.

La directora destituïda de l'ISPC també estudiarà si emprèn accions legals contra el mitjà de comunicació que va filtrar la informació. Marcos ha criticat, com a advocada, que una acta dels Mossos d'Esquadra, "privada", acabi publicada en un mitjà de comunicació.

D'altra banda, ha explicat que se sent "víctima del 155", "trista per no haver pogut seguir l'encàrrec que li va fer el conseller Forn", però també "tranquil·la i protegida".

El BOE i el DOGC faran oficial demà la destitució d'Annabel Marcos com a directora de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.