La directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, ha deixat en evidència l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, després que aquesta última hagi dit que li "agradaria haver conegut abans" les mesures preses pel Govern per evitar més contagis de coronavirus.

"Que organismes i administracions que estan integrades dins del comitè diguin que no sabien res de les mesures que es van acordar ahir, quan ens reunim des de fa dies dia sí i dia no, cada 48 hores, i també fem comitès extraordinaris... i hi ha dins del comitè una persona de l'Ajuntament, doncs em deixa bastant perplexa, la veritat", ha assegurat aquest diumenge en una entrevista a Rac1.

"Tenen una representació en aquest comitè des de l'inici de la pandèmia. És un posicionament polític i no en coherència amb el que està passant. En aquest comitè tècnic estan representats tots els departaments de la Generalitat, i també de la Creu Roja, del govern d'Espanya i de l'Ajuntament de Barcelona", ha aclarit.

"Canvi de mentalitat"

Pel que fa a les mesures, Ferrer ha reconegut que estan treballant perquè la gent "canviï de mentalitat". "El confinament està sobre la taula, però no és desitjable per les conseqüències que pot tenir", ha explicat.

La cap de Protecció Civil ha volgut posar el focus en les trobades socials. "Es recomana que les trobades tant en l'àmbit públic com privat s'evitin, més enllà de la gent amb la que es conviu. El 50% de contagis es produeixen per la interacció social", ha demanat.