El director de la Policia Nacional, Francisco Pardo Piqueras, s'ha encarat amb la CUP aquest dimecres al Congrés per les acusacions contra la Policia llançades per la formació anticapitalista i ha titllat d'"intolerable", a més de fals, que s'atribueixin als agents "abusos", "impunitat" i fins i tot "conya". "No és bo tenir prejudicis", ha replicat.

En la seva compareixença davant la Comissió d'Interior, Pardo Piqueras ha acusat al diputat de la CUP Albert Botran de llançar "clixés que van per allà", però la realitat del qual "és zero". De fet, ha assegurat que les enquestes reflecteixen que la confiança en la Policia Nacional que hi ha a Catalunya és molt alta, al nivell dels Mossos d'Esquadra.

La CUP demana investigacions

El diputat Albert Botran ha acusat el Director de la Policia de no facilitar les investigacions contra els abusos policials durant l'1-0 i contra les protestes postsentència. Ha penjat al seu Twitter un vídeo on es pot veure un fragment de la compareixença. 

"Tant de bo que no necessiti la policia"

El problema, a judici del director de la Policia, és que "alguns" diputats, en al·lusió a Botran, "dediquen massa temps a intentar generar una imatge distorsionada de la Policia", la tasca dels quals és "molt important". "Déu no vulgui que vostè necessiti algun dia de la seva actuació", ha afegit, la qual cosa ha desencadenat les protestes del representant de la CUP, que ha vist aquestes paraules com una amenaça.

El director de la Policia ha negat que estigués amenaçant ningú i, davant de les queixes del diputat independentista, la presidenta de la comissió, la socialista Ana Botella, ha intentat concloure l'incident recordant al parlamentari de la CUP que no estava en l'ús de la paraula. "Doncs estigui més atenta amb la compareixença", ha protestat el diputat.

Pardo Piqueras ha insistit a defensar a la Policia i ha aconsellat al diputat "no tenir prejudicis, que són judicis previs negatius, respecte dels cossos policials." "Ni són abusadors, ni actuen amb impunitat ni exerceixen la seva activitat amb conya", ha proclamat, "hauria de corregir les seves afirmacions".

En un altre moment de la seva compareixença ha defensat les medalles concedides als policies desplaçats a Catalunya davant les protestes independentistes: "Estan ben concedides", ha conclòs, encara que també ha recordat que l'1 d'octubre de 2017 qui governava era el PP.

Escuda la Policia amb les protestes ciutadanes

I ha insistit, recordant-li a Botran que quan es veuen les fotos d'un policia envoltat de runa, aquesta runa "no van aparèixer per generació espontània, sinó perquè se'ls havien llançat". Per tant, ha rebutjat que aquesta violència es justifiqui per les protestes: "Tirar llambordes contra una persona, sigui policia o no, no està justificat mai per cap motiu", ha dit al diputat, "No justifiquem no injustificable".

Pardo Piqueras ha rebutjat les "lliçons de valors i de sensibilitat social" i ha dit tenir la mateixa que el mateix diputat independentista. "Siguem rigorosos i justos", ha conclòs.

Fotografia principal: El director de la Policia, Francisco Pardo, compareixent en el Congrés / Europa Press