"Són manifestacions de caire polític que demostren un cert esperit tòxic". Amb aquestes paraules ha qualificat aquest dimecres el director general dels Mossos d'Esquadra, Andreu Martínez, les declaracions de la presidenta de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Inés Arrimadas, de desobeir el cos policial català "quan actuïn com a policia política". El director dels Mossos ha considerat les afirmacions de la líder de Cs una "irresponsabilitat", una qualificació que ahir va compartir el conseller d'Interior, Miquel Buch, que va descriure d'"absoluta irresponsabilitat".

El director Andreu Martínez entén que la representant del partit més votat a Catalunya cridi a desobeir els Mossos d'Esquadra "és una absoluta irresponsabilitat i hi ha d’estar d’acord tota la ciutadania", ha dit avui en una entrevista al programa El Món a RAC1. En aquest sentit, ha demanat a Ciutadans que "siguin més prudents" amb aquest tipus de declaracions. 

A les declaracions d'Inés Arimadas s'hi han afegit altres membres del partit com el portaveu de Ciutadans al Congrés dels Diputats, Juan Carlos Girauta, que també va cridar el diumenge a no fer cas l'autoritat dels Mossos i a continuar retirant la simbologia que denuncia la situació política de presos i exiliats.

El director dels Mossos ha lamentat la situació irregular que està vivint el país: "Jo no hauria d’estar parlant amb vostè com a director general de la Policia. Hauria d’estar fent-ho Pere Soler, Cèsar Puig o Quim Forn". Pel que fa a les crítiques de la CUP per l'actuació dels Mossos durant l'atac a Cornellà —considerant-les d'una "execució extrajudicial"—, ha dit que no les comparteix i ha recordat que Catalunya es troba en un nivell 4/5 d’alerta terrorista. Martínez ha defensat, de nou, l'actuació de l'agent del cos que va abatre l'agressor: "La ràpida reacció de l'agent va evitar mals majors".