La líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Inés Arrimadas, ha defensat aquest dimarts que els ciutadans desobeeixin el cos de policia dels Mossos d'Esquadra quan "actuïn com a policia política". D'aquesta manera, Arrimadas secunda la proposta del diumenge del portaveu de Ciutadans al Congrés dels Diputats, Juan Carlos Girauta, que va cridar a no fer cas l'autoritat dels Mossos i a continuar retirant la simbologia que denuncia la situació política de presos i exiliats.

Arrimadas ha acusat al president de la Generalitat, Quim Torra, de voler convertir els Mossos en una "policia política" i no ho aconseguirà, ha assegurat avui en una entrevista a El Món a RAC1. Sobre la iniciativa de Girauta, la líder de Cs ha dit: "Es referia al fet que no s’ha d’acceptar l’autoritat de la policia quan actua com a policia política". Diumenge el portaveu de Cs Carlos Girauta va animar la ciutadania a no fer cas de la policia catalana. "No admetis l'autoritat de la policia política. Tots a retirar llaços grocs i pancartes supremacistes de l'espai públic", va dir. 

Durant l'1-O els Mossos ja van actuar com a "policia política", segons Arrimadas, que també ha valorat positivament la tasca que fa el cos català en altres competències que té. "Fan una feina molt important". Pel que fa a l'ús de la ciutadania dels llaços grocs per denunciar la situació amb existència de presos polítics a Espanya, la presidenta ha assegurat que el seu partit farà tot el possible perquè desapareguin de l'espai públic. "Pot ser una infracció administrativa. Hi ha lleis més enllà el Codi Penal”. Arrimadas ha fet aquestes declaracions l'endemà que la nova fiscal general de l'Estat, Maria José Segarra, apuntés que ni posar ni treure llaços és delicte. "Mai ho hem dit". En aquest sentit, però, pensa que els consistoris municipals no fan prou per netejar el color groc. 

Arrimadas - ACN

La líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Inés Arrimadas / ACN 

La líder de Cs ha estat molt crítica amb la gestió política del govern català de Quim Torra. Pel que fa a la conselleria d'exteriors, Arrimadas ha dit que la resta de comunitats autònomes no fan servir les seves competències ni les seves delegacions exteriors per "internacionalitzar el conflicte". Quan se li ha preguntat per la creació de la república digital, la política ha proposat a l'Executiu català: "Que facin un videojoc de Catalunya amb els seus diners i després governin". 

“Manel Valls ha de decidir si vol presentar-se a les eleccions municipals de Barcelona. Crec que seria una aposta guanyadora, transversal. Seria una lliçó d’europeisme". Sobre el procés català, la presidenta de Cs ha recriminat que no es digui la veritat i ha conclòs: "No serem independents l'any que ve, ni l'altre".