La direcció de Podemos ha decidit no assistir a l'acte de presentació del projecte Sumar de la vicepresidenta del govern espanyol, Yolanda Díaz, celebrat aquest diumenge a Sevilla. A pesar de la mà estesa a l'actual ministra de Treball, cap membre de l'executiva nacional ni andalusa de la formació morada ha estat present al Palau d'Exposicions i Congressos de la capital andalusa, on Díaz ha anunciat davant d'un miler d'assistents que aviat prendrà "una de les decisions més importants" de la seva vida. En canvi, sí que s'han vist d'altres líders andalusos d'Izquierda Unida, el Partit Comunista Andalús (PCA) i Más País. 

Durant el primer acte de Sumar a Andalusia, la ministra de Treball ha assegurat que "amb caràcter immediat" farà pública una important decisió amb l'objectiu de "contribuir al país" i "per donar esperança a la gent que ho està passant malament”. Les paraules de Díaz fan referència a un possible anunci de la seva candidatura a les pròximes eleccions generals. "Prendré una decisió per fer veure a la gent que és possible millorar la vida", ha afirmat, tot demanant als assistents que sumin "a favor de l'esperança"

Yolanda Díaz demana "caminar juntes"

A pesar de la plantada de la direcció de Podemos, la vicepresidenta del govern espanyol s'ha mostrat disposada a sumar forces. "Tinc clar que si aspirem a canviar el nostre país, quan coincidim en el 90%, la nostra obligació és caminar juntes i estar a l'altura del repte que ens ocupa", ha afirmat. En aquesta línia, ha insistit que "les persones pensin el que pensin, quan estan segures de les seves idees i comparteixen un projecte de país, faran un pas endavant". A l'acte de Yolanda Díaz hi han assistit el coordinador general d'IULV-CA, Toni Valero; el seu antecessor al càrrec, Antonio Maíllo, i la dirigent andalusa de Más País, Esperanza Gómez.

Sobre la moció de censura

En la presentació del projecte Sumar, la ministra de Treball ha parlat sobre la moció de censura que Vox defensarà aquesta setmana al Congrés dels Diputats i ha criticat que no hi ha un "programa polític". En aquest sentit, ha subratllat que la proposta del partit d'ultradreta només té com a objectiu fer fora la coalició del PSOE i Unidas Podemos del govern espanyol. "Això no és cap broma, en termes democràtics, és força seriós", ha remarcat. Segons Díaz, el que es viurà al Congrés aquesta setmana "té molta importància, perquè es legitima la possibilitat d'acudir a un mecanisme constitucional, sense idees, sense programa polític i sense res, amb l'únic objectiu de derrotar el teu adversari polític i fer-lo fora del govern".